Privātuma politika

 

Privātuma politikas mērķis ir sniegt fiziskajai personai - datu subjektam - informāciju par personas datu apstrādes nolūku, apjomu, aizsardzību un apstrādes termiņu datu iegūšanas laikā un apstrādājot datu subjekta personas datus.

 

1. Pārzinis un tā kontaktinformācija

 

Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA „Shevlad” (reģistrācijas Nr. 40003842925, adrese –  Jukuma Vācieša 7-16, Rīga, LV-1021), turpmāk tekstā – Bixenon.

Bixenon kontaktinformācija ar personas datu apstrādi saistītajos jautājumos ir: [email protected] Izmantojot šo kontaktinformāciju, var uzdot jautājumus par personas datu apstrādi. Pieprasījumu par savu tiesību īstenošanu var iesniegt saskaņā ar Privātuma politikas 8. punktu.

2. Dokumenta piemērošanas sfēra

Personas dati ir jebkāda informācija par identificētu vai identificējamu fizisku personu. Privātuma politiku piemēro privātuma un personas datu aizsardzības nodrošināšanai attiecībā uz:

 

- Fiziskajām personām - pakalpojumu lietotājiem (tajā skaitā, potenciālajiem, bijušajiem un esošajiem), kā arī trešajām personām, kuras saistībā ar pakalpojumu sniegšanu fiziskai personai (klientam, lietotājam) saņem vai nodod Bixenon jebkādu informāciju (tajā skaitā, kontaktpersonas, maksātāji u.c.);

 

- Bixenon Klientu apkalpošanas centra apmeklētājiem, tajā skaitā, attiecībā uz kuriem tiek veikta videonovērošana;

- Bixenon uzturēto interneta mājaslapu apmeklētājiem (turpmāk - Klienti).

 

Bixenon rūpējas par Klientu privātumu un personas datu aizsardzību, ievēro Klientu tiesības uz personas datu apstrādes likumību saskaņā ar piemērojamajiem tiesību aktiem - Fizisko personu datu aizsardzības likumu, Eiropas Parlamenta un padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulu 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Regula), un citiem piemērojamajiem tiesību aktiem privātuma un datu apstrādes jomā.

 

Privātuma politika ir attiecināma uz datu apstrādi neatkarīgi no tā, kādā formā un/vai vidē Klients sniedz personas datus (Bixenon interneta lapā, papīra formātā vai telefoniski), un kādās uzņēmuma sistēmās vai papīra formā tie tiek apstrādāti.

 

3. Personas datu apstrādes nolūki

 

Bixenon apstrādā personas datus šādiem nolūkiem:

 

Pakalpojumu sniegšanai un preču pārdošanai:

- Klienta identificēšanai;

- Līguma sagatavošanai un noslēgšanai;

- Preču piegādei un pakalpojumu sniegšanai (līguma saistību izpildei);

- Pakalpojumu darbības nodrošināšanai / uzturēšanai;

- Garantijas saistību izpildei;

- Preču un pakalpojumu uzlabošanai, jaunu preču un pakalpojumu attīstībai;

- Pakalpojuma lietošanas veicināšanai;

- Pakalpojumu reklamēšanai un izplatīšanai vai komerciāliem nolūkiem;

- Klientu apkalpošanai;

- Iebildumu izskatīšanai un apstrādei;

- Klientu noturēšanai, lojalitātes celšanai, apmierinātības mērījumiem;

- Norēķinu administrēšanai;

- Interneta lapas www.bixenon.lv uzturēšanai un darbības uzlabošanai.

 

Biznesa plānošanai un analītikai:

 

- Statistikai un biznesa analīzei;

- Plānošanai un uzskaitei;

- Efektivitātes mērīšanai;

- Datu kvalitātes nodrošināšanai;

- Atskaišu sagatavošanai;

- Klientu aptauju veikšanai.

 

4. Personas datu apstrādes tiesiskais pamats

Bixenon apstrādā Klienta personas datus, balstoties uz šādiem tiesiskajiem pamatiem:

 

- Līguma noslēgšanai un izpildei - lai noslēgtu līgumu pēc Klienta pieteikuma un nodrošinātu tā izpildi;

- Saskaņā ar Klienta - datu subjekta, piekrišanu;

- Likumīgās (leģitīmās) interesēs - lai realizētu no Bixenon un Klienta starpā pastāvošajām saistībām vai noslēgtā līguma, vai likuma izrietošas Bixenon (likumīgās) leģitīmās intereses.

Bixenon likumīgās (leģitīmās) intereses ir:

 

- Veikt komercdarbību;

- Pārbaudīt Klienta identitāti pirms līguma noslēgšanas;

- Nodrošināt līguma saistību izpildi;

- Saglabāt Klientu pieteikumus un iesniegumus par preču pirkumu un pakalpojumu sniegšanu, citus pieteikumus un iesniegumus, piezīmes par tiem, t.sk., kas veikti mutiski zvanot vai personīgi ierodoties Klientu apkalpošanas centrā, e-pastā vai interneta mājas lapā;

- Analizēt Bixenon interneta lapu, izstrādāt un ieviest tās uzlabojumus;

- Veikt darbības Klientu noturēšanai;

- Segmentēt klientu datu bāzi pakalpojumu efektīvākai nodrošināšanai;

- Izstrādāt un attīstīt preces un pakalpojumus;

- Reklamēt savas preces un pakalpojumus, nosūtot komerciālus paziņojumus;

- Nosūtīt citus ziņojumus par līguma izpildes gaitu un līguma izpildei būtiskiem notikumiem, kā arī veikt Klientu aptaujas par precēm un pakalpojumiem, un to lietošanas pieredzi;

- Pakalpojumu sniegšanas un preču pārdošanas efektivitāti;

- Nodrošināt un uzlabot pakalpojumu kvalitāti;

- Administrēt maksājumus;

- Vērsties valsts pārvaldes un operatīvās darbības iestādēs un tiesā savu tiesisko interešu aizsardzībai;

- Informēt sabiedrību par savu darbību.

 

5. Personas datu apstrāde

 

Lietojot interneta vietni bixenon.lv, Jūs piekrītat, ka SIA „SHEVLAD” vai jebkura trešā persona, kas darbojas bixenon.lv vārdā, var apkopot un uzglabāt datus, kas ļauj izsekot un uzskaitīt:

 

- Tīmekļa vietņu kopējo apmeklējumu skaitu;

- Katras konkrētās tīmekļa vietnes apmeklētāju skaitu;

- bixenon.lv apmeklētāju interneta pakalpojumu sniedzēju domēna vārdus;

- IP adreses;

- Citus datus, kuru izmantošanas mērķis ir sistēmu administrēšanas nolūkos, kā arī lai kontrolētu bixenon.lv interneta vietnes izmantošanu un organizētu tās uzlabošanu.

 

Ar Klientu noslēgtā līguma saistību izpildes kvalitatīvai un operatīvai nodrošināšanai Bixenon var pilnvarot savus sadarbības partnerus veikt atsevišķas ar preču piegādēm vai pakalpojuma sniegšanu saistītas darbības. Attiecīgie Bixenon sadarbības partneri ir uzskatāmi par Bixenon datu apstrādes operatoriem (apstrādātājiem), un Bixenon ir tiesības nodot Bixenon sadarbības partneriem šo darbību veikšanai vajadzīgos Klienta personas datus tādā apmērā, kā tas nepieciešams šo darbību veikšanai

Bixenon sadarbības partneri nodrošina personas datu apstrādes un aizsardzības prasību izpildi saskaņā ar Bixenon prasībām un tiesību aktiem, un neizmanto personas datus citos nolūkos, kā tikai ar Klientu noslēgtā līguma saistību izpildei Bixenon uzdevumā.

6. Personas datu aizsardzība

 

Bixenon neizpauž trešajām personām Klienta personas datus vai jebkādu pakalpojumu sniegšanas un līguma darbības laikā iegūtu informāciju, izņemot:

- Ja attiecīgajai trešajai personai dati jānodod noslēgtā līguma ietvaros, lai veiktu kādu līguma izpildei nepieciešamu vai ar likumu deleģētu funkciju, vai nodrošinātu pakalpojumu izpildi;

- Saskaņā ar Klienta skaidru un nepārprotamu piekrišanu;

- Ārējos normatīvajos aktos paredzētajām personām pēc viņu pamatota pieprasījuma, ārējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apjomā;

- Ārējos normatīvajos aktos noteiktos gadījumos Bixenon likumīgo interešu aizsardzībai, piemēram, vēršoties tiesā vai citās valsts institūcijās pret personu, kura ir aizskārusi šīs Bixenon likumīgās intereses.

 

7. Personas datu glabāšanas ilgums

 

Bixenon glabā un apstrādā Klienta personas datus, kamēr pastāv vismaz viens no šiem kritērijiem:

- Tikai tik ilgi, kamēr ir spēkā ar Klientu noslēgtais līgums;

- Kamēr ārējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Bixenon vai Klients var realizēt savas leģitīmās intereses (piemēram, iesniegt iebildumus vai celt vai vest prasību tiesā);

- Kamēr kādai no pusēm pastāv juridisks pienākums datus glabāt;

- Kamēr ir spēkā Klienta piekrišana attiecīgai personas datu apstrādei, ja nepastāv cits datu apstrādes likumīgs pamats.

 

Pēc tam, kad minētie apstākļi izbeidzas, Klienta personas dati tiek dzēsti.

 

8. Piekļuve personas datiem un citas Klienta tiesības

 

Klientam ir tiesības saņemt normatīvajos aktos noteikto informāciju saistībā ar viņa datu apstrādi.

 

Klientam saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir arī tiesības pieprasīt Bixenon piekļuvi saviem personas datiem, kā arī pieprasīt Bixenon veikt to papildināšanu, labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz Klientu, vai tiesības iebilst pret apstrādi (tajā skaitā pret personas datu apstrādi, kas veikta pamatojoties uz Bixenon likumīgajām (leģitīmajām) interesēm), kā arī tiesības uz datu pārnesamību. Šīs tiesības īstenojamas, ciktāl datu apstrāde neizriet no Bixenon pienākumiem, kas tam ir uzlikti ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, un kuri tiek veikti sabiedrības interesēs.

 

Klients var iesniegt pieprasījumu par savu tiesību īstenošanu:

 

- Rakstveida formā klātienē Bixenon Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Duntes ielā 34, uzrādot personu apliecinošu dokumentu;

- Elektroniskā pasta veidā, parakstot ar drošu elektronisko parakstu.

 

Saņemot Klienta pieprasījumu par savu tiesību īstenošanu, Bixenon pārliecinās par Klienta identitāti, izvērtē pieprasījumu un izpilda to saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Bixenon atbildi Klientam nosūta pa pastu uz tā norādīto kontaktadresi ierakstītā vēstulē, pēc iespējas ņemot vērā Klienta norādīto atbildes saņemšanas veidu.

 

Bixenon nodrošina datu apstrādes un aizsardzības prasību izpildi saskaņā ar normatīvajiem aktiem, un, Klienta iebildumu gadījumā, veic lietderīgās darbības, lai iebildumu atrisinātu. Tomēr, ja tas neizdodas, Klientam ir tiesības vērsties uzraudzības iestādē - Datu valsts inspekcijā.

 

9. Klienta piekrišana datu apstrādei un tiesības to atsaukt

 

Klients piekrišanu personas datu apstrādei, kuras tiesiskais pamats ir piekrišana (piemēram, jaunumu saņemšanas pierakstīšanas formas), var dot Bixenon interneta lapā www.bixenon.lv, zvanot uz Bixenon Klientu apkalpošanas centru vai klātienē Bixenon Klientu apkalpošanas centrā.

 

 

Personas identifikācijas dati

Vārds, uzvārds, personas kods, dzimšanas datums, pases Nr./ID numurs

Personas kontaktinformācija

Adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese

Klienta dati

Līguma numurs, klienta reģistrēšanas datums

Klienta profilēšanas dati

Piederība noteiktam segmentam

Pakalpojuma dati

Servisa numurs, pakalpojuma nosaukums, pakalpojuma sniegšanas adrese, pakalpojuma cena

Pakalpojuma līguma dati

Līguma numurs, parakstīšanas datums

Preces pirkuma dati

Preces nosaukums, preces kods, pirkuma datums, pavadzīmes numurs, preces saņemšanas veids, cena, apmaksas veids, čeka informācija

 

Klientam ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt datu apstrādei doto piekrišanu tādā pat veidā, kādā tā dota, tas ir - Bixenon interneta lapā bixenon.lv, zvanot uz Bixenon Klientu apkalpošanas centru vai klātienē Bixenon Klientu apkalpošanas centrā, un tādā gadījumā turpmāka datu apstrāde, kas balstīta uz iepriekš doto piekrišanu konkrētajam nolūkam turpmāk netiks veikta. Piekrišanas atsaukums neietekmē datu apstrādes, kuras veiktas tajā laikā, kad Klienta piekrišana bija spēkā. Atsaucot piekrišanu, nevar tikt pārtraukta datu apstrāde, kuru veic, pamatojoties uz citiem tiesiskajiem pamatiem.

 

10. Saziņa ar Klientu

 

Bixenon veic saziņu ar Klientu, izmantojot Klienta norādīto kontaktinformāciju (telefona numuru vai e-pasta adresi).

 

11. Komerciāli paziņojumi

 

Saziņu par komerciāliem paziņojumiem, kas saistīti ar Bixenon un/vai trešo pušu pakalpojumiem un citiem ar tiešu nolīgto pakalpojumu nodrošināšanu nesaistītiem paziņojumiem (piemēram, klientu aptaujas), Bixenon veic saskaņā ar ārējos normatīvajos aktos noteikto vai saskaņā ar Klienta piekrišanu.

Klients piekrišanu Bixenon un/vai tā sadarbības partneru komerciālu paziņojumu saņemšanai var dot pieteikšanas formās www.bixenon.lv interneta lapā (piemēram, jaunumu saņemšanas pierakstīšanās formas).

Klienta dotā piekrišana komerciālu paziņojumu saņemšanai ir spēkā līdz tās atsaukumam (arī pēc pakalpojumu līguma izbeigšanās). Klients jebkurā laikā var atteikties no turpmākas komerciālo paziņojumu saņemšanas, nosūtot e-pastu uz adresi [email protected]

Bixenon pārtrauc komerciālo paziņojumu sūtīšanu, tiklīdz tiek apstrādāts Klienta pieprasījums. Pieprasījuma apstrāde ir atkarīga no tehnoloģiskām iespējām, kas var būt līdz trijām diennaktīm.

Izsakot savu viedokli aptaujās un atstājot savu kontaktinformāciju (e-pastu, tālruni), Klients piekrīt, ka Bixenon, saistībā ar Klienta sniegto novērtējumu, var ar to sazināties, izmantojot sniegto kontaktinformāciju.

 

12. Citi noteikumi

 

Bixenon ir tiesības veikt papildinājumus Privātuma politikā, ievietojot aktuālo informāciju www.bixenon.lv interneta lapā.